Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství ČR v agility Žamberk 12.-13.9.2009

17. 9. 2009
Obrazek
Účast na MR "dospělých" jsme původně vůbec neplánovali, ale když náš "šéf" cvičáku (a zároveň místopředseda Klubu agility ČR) Ivan Vrkoč přišel s tím, že se letos nepřihlásili žádní zájemci o uspořádání MR a tak se toho ujmeme opět my, začali jsme se tímto nápadem zaobírat. Když už tam budeme celá rodina "makat", mohla by si Erika s Vildou zaběhnout. Oba se již letos solidně sehráli, kvalifikační podmínky splnili, takže zbývalo jen poslat přihlášku a startovné, což jsme udělali.
Na závodech v Lysé nad Labem za námi dokonce přišla paní Jana Ulrichová s malou kníračkou Qineti z Dixie s otázkou, jestli bude Erika s Vilim běhat na republice, že by mohli vytvořit družstvo, že jsou dvě spolu s Jaroslavou Holasovou a její cotton de tuleárkou Beruškou Bohemia von Niemes. My ještě dodali, že Erika už má taky jednu parťačku - Zuzku Vítkovou s kavalírem Focusem Akumulator a družstvo "Divoké bobule" bylo kompletní.
 
Přišel pátek 11.9. a na tréninkovém hřišti FC Žamberk v areálu Pod Černým lesem začaly velké přípravy. Přihlášeno bylo celkem přes 220 závodních týmů a tak jsme se na to museli řádně připravit. Ivan sehnal na pomoc každého, kdo mohl, ale i přesto jsme o pomoc požádali také kamarády ze ZKO Vysoké Mýto, takže nakonec jsme měli na starost jeden parkur my a druhý "mýťáci".

ObrazekNo a jak nám to tedy běhalo?
V sobotním agility družstev se Erice nezadařilo. Trochu "zaspala" u sestupní zóny houpačky, dostala se pozdě k tunelu a Vili si samozřejmě vybral tu špatnou díru, takže disk. Naštěstí zbylé tři týmy doběhly, i když s pár chybami, ale bylo z toho slušné 9. místo.
V jumpingu jednotlivců se Erice s Vildou povedl krásný čistý běh, sice získali 2,91 trestných bodů za čas, ale bylo z toho velice pěkné 17-té místo z 57 závodníků.

Bohužel neděle již tak úspěšná nebyla.
V jumpingu družstev si Erika nevšimla, že Vili nedodělal slalom, neopravili to tedy a byl z toho druhý disk. Zuzka s Fokym skončili též s diskem, když po tunelu Foky překonal jinou překážku. Tím byly veškeré naděje "Divokých bobulí" pryč.Obrazek
V agility jednotlivců se Erice též nedařilo. Podařilo se jim proběhnout celou trať, ale Vili byl rozlítaný, Erika vedení také "šulila", takže nasbírali 2 odmítnutí + 1 chybu, tj. 15 trestných bodů + ještě 6,23tr. bodů za čas, což stačilo na 32. místo.
V konečných součtech stanuli Erika + Vili na 21. místě. Není to špatný výsledek, když bylo 57 závodících týmů, ale rozhodně to mohlo být lepší. Snad se jim zadaří lépe na MČR v agility mládeže, které se koná 26.-27.9. v Opatovicích n.L.

 

Náhledy fotografií ze složky MČR v agility Žamberk 12.-13.9.2009