Jdi na obsah Jdi na menu
 


Speciální výstava terierů Lanškroun 21.6.2009

21. 6. 2009
Obrazek
Po "D-éčku" z Krajské výstavy v Hradci Králové nás už nic nemohlo překvapit, takže terieří speciálku jsme brali smíření s osudem, že Arčí prostě výstavní hvězdou nebude a nebýt toho, že na výstavy se musí přihlášky posílat hodně předem, asi by jsme ani jinam už nejeli. Takhle před námi byla zaplacená ještě tato speciálka a Intercanis v Brně.

Posuzovat nás navíc měla paní Vladimíra Tichá a o té se traduje, že je opravdu přísná, takže jsme si říkali, že pokud dostaneme VD, bude to super.

V kruhu mladých psů se sešli čtyři psi. Paní Tichá každého z nich opravdu důkladně prohlédla i prohmatala. Padla 2xV a 2xVD, náš Arčí měl samozřejmě VD a k tomu čtvrté místo, takže poslední. Byli jsme rádi, že nedopadlo druhé D.
Obrazek

Posudek:
pes správného rámce, korektní hlava a ucho, příliš klenutá top linie, korektní přední fronta, úzké sbíhavé a strmé postavení pánevních končetin, vázaný pohyb, srst standartní kvality.
Známka: 4VD


Obrazek

Ještě nesmíme zapomenout, že se tu objevila na své první výstavě sestřička Ally Borimar. I ona byla ohodnocena VD, ovšem VD2, i když na fotografiích stojí u trojky, ale jedna z fen byla nejspíš dohlašována nějak dodatečně, takže v konečných výsledcích není a Ally tam tudíž má VD2 ☺