Jdi na obsah Jdi na menu
 


DUOCACIB Brno 7.-8.2.2009

10. 2. 2009
Po první úspěšné výstavě, kterou byla Národní výstava na podzim v Brně, jsme se rozhodli Arčího přihlásit na výstavu mezinárodní a to přímo na DUOCACIB Brno. Na podzim to bylo do třídy dorostu, nyní již do mladých.
Obrazek
Sobota 7.2. - rozhodčí: Jaroslav Kubala (SK)
Ráno jsme vstávali již po půl páté, aby jsme stihli být na místě včas. Jeli jsme jen my dva, naše výstavní "hvězda" ☺ Arčí a kamarádka Sylva. Tentokrát to bylo bez kníračů a Eriky, která byla "odrovnaná" po lyžařském výcviku.
Čas odjezdu byl domluven na půl šestou. Cesta proběhla v klidu, příjezd k výstavišti byl také bezproblémový a to i přes obvyklé brněnské "vykopávky" na silnici. Zaparkovali jsme v areálu výstaviště, pobrali věci a vyrazili hledat pavilon F a v něm kruh č.27. I toto jsme zvládli bez komplikací.
Kruh byl umístěn trochu bokem od ostatních, což byla obrovská výhoda, neboť okolo bylo spousta místa. Také nás mile překvapil celoplošný koberec v kruhu.
Rozložili jsme klec, židličky, Mirek se zaprezentoval, vyzvedl katalog a jelikož před námi bylo 51 jack russel terierů, mohli jsme vyrazit omrknout známé, kterých jsme tam měli tentokrát opravdu hodně, stánky a vůbec celý areál.
Po nějaké době jsme se vrátili na místo, ale ještě před námi bylo dost jacků, tak jsme se Sylvou ještě vyrazily na obhlídku. Mirek už zůstal u kruhu. Sylva se pak rozhodla, že půjde mrknout na boxery a já se vrátila k našemu kruhu. Bylo to za pět minut dvanáct, neboť Mirek s Arčím už se chystali nastoupit.
ObrazekVe třídě mladých psů se jich sešlo šest (původně bylo psaných pět), Arčí byl v pořadí druhý. Všichni si obešli kolečko, Arčí trochu zlobil, poskakoval a tahal na vodítku. První nastoupil k posouzení. Jaké bylo naše překvapení, když pejska postavili na stůl a vzápětí byli vykázáni z kruhu. Mirek mi později řekl, že panička pejska nejspíš nepřiměřeně "usměrnila" když dělal blbosti při úvodním předvádění všech, ale je to jen naše doměnka.
Poté nastoupil Arčí. Neslyšela jsem samozřejmě nic, ale Mirek se moc nadšeně netvářil. Postupně byli posouzeni všichni účastníci a rozhodčí zadával pořadí, Arčí stanul na třetím místě, ovšem s ohodnocením VD. ObrazekPrý se panu rozhodčímu moc líbil, vytknul mu jen mírně klopená bedra a vpředu mírně širší frontu (k tomu Mirkovi poradil, ať to okouká u ostatních, že se to dá "upravit" předvedením), prý je to velmi, velmi dobrá ☺

Posudek:
oko tmavé, skus nůžkový, mladý pes správné kostry, přiměřená hlava, správné ucho, mírně klopená bedra, pohyb vzadu správný, vpředu mírně širší fronta - známka VD3

Potom jsme ještě zkontrolovali úspěchy kamarádů a vyrazili domů.
Obrazek
Neděle 8.2. - rozhodčí: Pavol Seman (SK)
Tentokrát jsme již vyrazili kompletní smečka, tj. Erika a oba vousáči. Počasí nám příliš nepřálo, mlha a teplota kolem 0°C. Na místo jsme dorazili přesto včas a bez problémů. Náš kruh se nacházel na stejném místě a "zabydleli" jsme se také na stejném místě.
Protože jsme chtěli odpoledne jet domů co nejdříve, oběhli jsme stánky hned ráno a poté se usadili u kruhu a sledovali posuzování jacků, kterých bylo ve srovnání se sobotou o něco méně.
Přišla řada na parsony. Ve třídě dorostu byl jen jeden pejsek a pak už šel Arčí spolu s dalšími "mlaďochy", tentokrát jich bylo pět, Arčí první.
Při úvodním společném předvedení Arčí opět dělal blbinky. Tentokrát si všiml mokrého flíčku na koberci, nejspíš od nějaké sličné fenky, neb tlamička mu hned začala klapat a on hlavu nemínil od té chvíle zvednout ze země, což mu, samozřejmě, rozhodčí vytknul s tím, že to si ve výstavním kruhu pes nemůže dovolovat (takže mají kluci na čem pracovat). ObrazekJinak se Arčí líbil, prý si při posuzování pro sebe říkal, že je to moc pěkný pes ☺(páníček se málem vznášel ☺).
I tentokrát byl jeden parsonek vykázán z kruhu - pro agresivitu, prostě na sebe nenechal sáhnou a po rozhodčím se ohnal.
Přišlo konečné vyhlašení a tentokrát byl Arčí na druhém místě s ohodnocením V!

Posudek:
mladý pes ve vývoji na horní hranici výšky, krásná hlava, výborný výraz, správně nasazené a nesené ucho, pevný v pohybu, trochu klenutý hřbet, správné zaúhlení, pohyb vzadu správný, vpředu volné lokty - známka V2.

Druhý den nám všem zlepšil náladu, takže zapracujeme na předvedení a zkusíme další výstavu ☺

Domů jsme přijeli okolo 4h a hned jsme šli se psy ven, na louku, to bylo radosti z volného pohybu! ☺

 

Náhledy fotografií ze složky DUOCACIB Brno 7.-8.2.2009