Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arčí - NVP Brno 18.10.2008

18. 10. 2008
Tak tenhle den nás páníci probudili všechny fakt děsně brzo. Vůbec se nám psovitým nechtělo vstávat, ale museli jsme. Venku byla taky pěkná zima a tma k tomu, ale naštěstí jsme po vyčůrání hupsli hned do auta, kde jsme si každý zabral své místečko a pokračovali jsme ve spánku.
Jeli jsme dlouhou dobu, ale v autě bylo teplo, my spali a tak nám to nevadilo.
Dojeli jsme do cizího města, o kterém páníci mluvili jako o Brně. Trochu je tam rozhodila dopravní situace, protože tam bylo všechno rozkopaný (jako vždy) a my se vůbec nedostali tam, kam jsme chtěli, ale přece se nám nakonec podařilo zaparkovat v blízkosti výstaviště a všechno jsme stihli.
Tam vám bylo psů! Vůbec jsem neměl šanci všechny seřvat a ani mě to tak nějak nenapadlo. Páník nás "zaprezentoval" u stolku v "našem" kruhu a protože času bylo spousta (před námi šli ještě foxíci hrubí i hladcí, jackové a jeden jagdterier), vyrazili jsme courat okolo stánků se samými mňamkami, páníci nám i něco koupili, pokecali se známými a když se přiblížil čas naší premiery, vrátili jsme se ke kruhu.
Ještě když tam posuzovali jacky, všiml si páník, že nám nějak popletli číslo a místo 571 nám při přejímce dali 471, takže to ještě zaběhl vyměnit a pak už jsme mohli nastoupit.
Ve třídě štěňat byl před námi jeden parsonekObrazek a pak už nastoupila třída dorostu, tedy já a jeden konkurent, jak říkala panička, moc pěkný. Dali jsme si jedno kolečko, když k nám přišla paní rozhodčí a páníkovi i paničce od druhého pejska řekla, že jsme oba moc pěkní a bude to pro ní těžké rozhodování ☺ Páník úplně povyrostl a já taky. Obešli jsme ještě jedno kolo a paní rozhodčí nás začala zkoumat podrobněji. Byl jsem úplně v pohodě. Nevadilo mi stát na stole, ani že mě cizí paní osahává a dokonce mi kouká do tlamy, dokonce jsem ji olízl, abych ukázal, jaký jsem sympaťák ☺

Obrazek

Po mně šel na "prohlídku" i druhý pejsek, toho dokonce měřila.




Nakonec nás nechala ještě projít a pak postavit proti sobě. Já se úplně "vyšponoval", aby viděla, jaký jsem krasavec a asi to zabralo, neb jsem získal VN1!!!

Obrazek


A co říct nakonec? Výstavy jsou otrava, samé čekání, ale asi to ještě zkusíme... ☺

Posudek od rozhodčí pí. Letáčkové
7,5 měsíční, typická hlava, výborný krk a hřbet, korektní prut, velmi dobrý pohyb.

Obrazek

Více fotek i jiných parsonků a také jacků najdete ZDE


 

Náhledy fotografií ze složky Arčí - NVP Brno 18.10.2008