Jdi na obsah Jdi na menu
 


X. Vánoční obranářský závod Žamberk - 12.12.2009

25. 12. 2009
Obrazek
Já s Dennym jsme již loni zkusili své štěstí v kategorii ZZO, ale zrovna moc se nám nedařilo, takže naším úkolem bylo vylepšit si reputaci ☺

Pro Arčího toto byly vůbec první závody v životě. Původně páníček stále váhal, zda se přihlásit, až jsem je nakonec přihlásila já a tak pilně trénovali.

V sobotu 12.12. nás počasí "jakš takš" vyslyšelo, bylo sice zataženo, ale až na drobnou sněhovou přeháňku (zrovna, když jsme cvičili my) to nebylo nejhorší, jen náš foťák s tím měl problémy, takže fotek málo a nic moc :-( No a ještě byla solidní zima, ale v půli prosince nemůžeme čekat žádné "pařáky"☺

Ráno byl sraz naplánován na 6h, aby jsme mohli vše ještě připravit na prezenci. Vylosovali jsme si čísla hned mezi prvními. Naším přáním bylo nejít mezi prvními, ani mezi posledními, což nám vyšlo - já s Dennym st.č.6, Mirek s Arčím st.č.9.
Původně bylo do ZZO přihlášeno asi 25 závodníků, přijelo jich nakonec 21.
ZZO a kategorie BH probíhaly na louce za řekou, což se ukázalo být výhodou, neb tam byl ze všech tří soutěžních "placů" nejlepší terén, takže ani naši gaučáci neměli problém si lehnout.

Jak jsme se tedy předvedli?
Obrazek
Já + Denny
1. Přivolání - 8 bodů - Denny hned po rezejdutí začal, stejně jako loni, čuchat, takže jsem na něho houkla "fuj", loudal se, na "volno" se tedy vzdálil, ale přivolání k noze pomalé a myslím, že jsem dala jeden povel navíc.
2. Ovladatelnost na vodítku - 8 bodů - obraty za pohybu mizerné (na místě se naštěstí nedělaly, to by byla úplná katastrofa), vzdaloval se, jednou jsem ho málem zašlápla.
3. Sedni, lehni - 10 bodů - to bylo pěkné
4. Odložení za pochodu v leže - 10 bodů - dokonce jsme byli pochváleni, že takhle to má vypadat
5. Aport volný - 7 bodů - za to bych byla Dennyho přerazila! Výborný, náruživý aportér to opět po.... ! Odhození, vyslání dobrý, jenže si činku vzal špatně, takže ji cestou odložil, sebral znovu a pak se teprve přišoural. V tréninku mi snad nic takového nikdy neudělal.
6. Odložení - 10 bodů - to bylo v poho.
Celkem 53 bodů - 11. místo
Obrazek
Mirek + Arčí
1. Přivolání - 8 bodů - vše bylo pěkné až do chvíle, kdy Arčí, místo aby se přímo přiřadil, Mirka předběhl, takže povel navíc.
2. Ovladatelnost na vodítku - 7 bodů - páníček prý moc "kočíruje" vodítkem
3. Sedni, lehni - 10 bodů - pěkný
4. Odložení za pochodu v leže - 9 bodů - Arčí se skládal moc pomalu
5. Aport volný - 6 bodů - o této slabé stránce jsme věděli, po vyslání arčí aport nejdříve přeběhl, pak jej našel, sebral, ale nemají ještě dotažený konec, takže chybělo předsednutí a nějak se mu nechtělo přiřadit k noze = povel navíc
6. odložení - 10 bodů - bez problémů
Celkem 50 bodů - 15. místo

Oba nás ovšem potěšilo, že rozhodčí Jan Kmínek nás při hodnocení chválil a Mirkovi dokonce řekl, že kdyby to psovi nekazil, bylo by to možná i na bednu, což je snad dostatečně namotivovalo na další případné závody a hlavně ke složení zkoušky na jaře.
Obrazek
Celé závody proběhly díky přítomnosti tří rozhodčích a dvou figurantů opravdu rychle a myslím že i bezproblémově.
Proběhlo předání cen (i my, méně úspěšní, jsme každý obdržel krásný termo-hrníček s logem závodu + další pozornosti) a poté se již všichni odebrali do svých více či Obrazekméně vzdálených domovů.

Doufám, že 11-tého ročníku se opět zúčastníme a přidá se konečně i Erika s Vilim. ☺

FOTOGALERIE