Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ted - kříženec knírače

8. 11. 2008

Obrazek

Ted

kříženec knírače

nar. ?

Opustil nás: 31.10.1991





Tedík byl můj první pejsek, kterého mi rodiče, po dlouhém naléhání, dovolili. Přinesla mi ho kamarádka a tak jsem neviděla ani jeho maminku, tatínek byl i pro majitele neznámý, ale později jsme, podle srsti a vzhledu, usoudili, že je to nejspíš kříženec malého knírače.
Měl skvělou povahu a byl velice učenlivý, vše mu stačilo 1 - 2 krát ukázat a hned to uměl. Bohužel jsme jej ze začátku málo zaměstnávali a tak si našel zábavu sám - v útěcích, kterým nedokázal zabránit ani plot. V té době jsme neměli možnost jiného řešení a tak Tedík skončil na řetězu u boudy, čehož dodnes lituji, žádný pes na řetěz nepatří! Omezenou svobodu jsem se mu snažila zpříjemnit procházkami a začala jsem ho brát s sebou ke koním, takže to pro něho snad nebylo až tak úplně hrozné. Bez problémů s námi běžel u kola až do 6km vzdáleného statku, kde byla stáj s koňmi a kde jsem trávila jako dítě veškterý svůj volný čas. Tedík nikdy nepotřeboval vodítko, chodil s námi všude na volno. Byl to opravdu super pejsek a kamarád.


ObrazekOsudnou se mu stala epidemie psinky, jíž bohužel dne 31. 10. 1991 podlehl. Často si na něho vzpomenu, když jsem cvičila tvrdohlavého Bena vzpoměla jsem si, jak Ted vše rychle a rád chápal a pak i plnil. Když za Dennym na parkůru padají laťky, vzpomenu si na Tedovi super skoky přes plot, výskoky z místa do náruče.
Byl to pro mne, ač bez rodokmenu, PAN PES. Když jsem se po zklamání kokršpanělem rozhodovala pro plemeno mého dalšího psa, byla to právě ta kníračí krev přimíchaná do Tedova "rodokmenu" , která mne přivedla k malým kníračům.