Jdi na obsah Jdi na menu
 


První a druhý seminář Obedience

4. 2. 2009
Obrazek
První seminář proběhl 8.11.2008

Všichni zájemci i jen zvědavci jsme se sešli ráno v 8h v klubovně našeho cvičáku, kde nás paní Iveta Skalická seznámila s tím, co vlastně Obedience je, jaké jsou stupně zkoušek a co se při nich požaduje.
Po tomto teoretickém úvodu jsme se všichni přesunuli do haly Technických služeb, kde proběhla názorná ukázka zkušenou závodnicí a pak jsme se již jednotlivě seznamovali s nácvikem.
Začínali jsme s trénováním očního kontaktu, který je v Obedienci důležitý a také při zkouškách a závodech vyžadovaný. Našim pesanům se to velice líbilo, stačilo jim jen na nás, pánečky, koukat a už byl přísun pamlsků zajištěn ☺ Dále jsme si zkoušeli různá kolečka a otáčení se spojená s nácvikem přesného přiřazení psa k noze, trénování držení a pouštění aportu, společné odložení,... Ani jsme si to všechno nezvládli zapamatovat.
Seminář končil po poledni a naši kluci toho měli "plné brejle" (nejen oni... ☺) a doma hned odpadli ☺
Obrazek
Druhý seminář 25.1.2009
Tentokrát se nás sešlo o půl deváté před halou TS opravdu hodně a to nejen účastníci prvního semináře, ale i noví zájemci/zvědavci.
Na začátek paní Iveta Skalická opět seznámila nováčky (nám to opáčko také neuškodilo ☺)  se základy Obedience a pak už se šlo na věc.
První jsme nastupovali my - účastníci prvního kurzu, aby jsme předvedli, co jsme si procvičili z listopadového semináře. V rámci toho, že se nám převážná část z minula jaksi vykouřila z  hlavy, mnoho jsme nepředvedli. Snad jen u Arčího byl vidět pokrok. Zopakovali jsme si tedy minulé nácviky a k tomu nám přidala ještě další, takže máme zase co dolovat z paměti a nacvičovat.
ObrazekPo nás nastoupili nováčci rozdělení do několika skupinek, po nich opět my, pak zase oni. Čas nám letěl jak blázen a ani jsme se nenadáli a byly dvě hodiny. Opět jsme toho měli přeplněnou hlavu a pocit, že tohle snad naše psy ani nemůžeme naučit, když si ani nejsme schopní vše zapamatovat ☺

Fotogalerie ZDE



 

Náhledy fotografií ze složky Seminář Obedience 25.1.2009