Jdi na obsah Jdi na menu
 


Suchý vrch 27.12.2009

30. 12. 2009
Obrazek
Vánoce byly zdárně za námi a už nám to začínalo být doma pomalu dlouhé, k tomu se přidalo lákavé počasí a my se rozhodli, že vyrazíme směr Suchý vrch a Buková hora.

Dojeli jsme na parkoviště a zbývalo se rozhodnout, zda-li vyrazíme na Bukovou horu, nebo přejdeme silnici a vydáme se na Suchý vrch. Rozhodnutí zůstalo na Erice, která se po krátkém uvažování rozhodla pro Suchý vrch.

Bylo nádherně slunečno, takže jsme se při stoupání nahoru i pěkně zapotili. Cestou nás míjela spousta dalších návštěvníků, takže jsme nebyli sami, kdo dostali takový nápad. Potkávali jsme i spoustu různých pesanů, které jejich páníčci vzali s sebou. Kupodivu se Arčí dokázal po celou dobu ovládat a žádného psího kolegu ani "neseřval" ☺
Obrazek
U rozhledny nás čekalo překvapení, neboť trasa, která zde bývala původně, byla označena jako soukromý pozemek a vedla tedy jinudy, což není vůbec na škodu, neb nyní se prochází kolem krásné vyhlídky.


Vrchol Suchého vrchu nám připravil nádherné výhledy na Králíky a Králický Sněžník. Na opačné straně bylo vše zamlžené, ale protože se mlha držela níže, otevíralo se před námi neuvěřitelně krásné bílé "moře", jen v dáli vystupovaly Orlické hory.
Obrazek

Když jsme se dostatečně pokochali, vydali jsme se zpět dolů na parkoviště. Pesani se konečně trochu více prošli a doma byl klid ☺

FOTOGALERIE


 

Náhledy fotografií ze složky Suchý vrch 27.12.2009