Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet Potštejn - Litice n.Orl. 9.11.2008

9. 11. 2008
Obrazek
Letošní příjemný podzim je jako stvořený k výletům a protože předpověď počasí hlásila asi poslední teplejší den v tomto roce, nemohli jsme zůstat doma a tak jsme dopoledne po půl jedenácté nasedli do vlaku a vystoupili na Potštejnském nádraží, kde se začínal také letošní květnový mini-dogtrekking pořádaný naším cvičákem.
 
Pro Arčího to byla první cesta vlakem a také první zkušenost s náhubkem ☺ Ve vlaku trochu zlobil, když si asi usmyslel, že vagon je územím naší smečky a při nastoupení průvodčího se ho jal dosti hlasitě vyhánět, čemuž samozřejmě nemohli odolat ani knírači a přidali se také. Dalo dost práce je utišit, budeme na tom muset zapracovat, aby jsme si nedělali takovou ostudu s uřvanou smečkou mrňavých psů.

ObrazekZ Potštejna jsme vyrazili již na známou trasu nejdříve přes obec Brnná a pak krásným údolím Divoké Orlice do Litic. Všude ležela vrstva spadaného listí, která pod nohami šustila a příjemně podzimně voněla. Lidé už jsou asi zimně zakuklení doma, neboť jsme za celou cestu potkali jen jednu skupinku s černým labradorem a při sestupu z hradu Litice mladý pár s jack russel terierem.

Obrazek
Oproti květnovému mini-dogtrekkingu jsme si tentokrát výstup ke zřícenině hradu Litice nenechali ujít a to i přes to, že hrady jsou v listopadu již uzavřeny. Před branou hradu jsme si udělali krátkou pauzu se svačinou (bylo krátce po poledni, takže vlastně oběd ☺) a pak již pokračovali směr Žamberk.

Všichni kluci šlapali pěkně vpředu. Arčí mašíroval v od Dennyho vypůjčeném postroji, neboť jeho objednaný nový nestihl ještě přijít. Na loukách na Popluži jsme je pustili z vodítek a ještě měli dostatek elánu se všichni honit a blbnout.Den jsme si krásně užili a doufáme, že to ještě nebyl poslední větší výlet v tomto roce.

FOTOGALERIE

Obrazek