Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těchonín - tvrz Bouda 13.4.2008

13. 4. 2008
Tento víkend byl, co se týká počasí, půl na půl, sobota byla škaredá, ale neděle se opravdu vydařila a tak jsme nemohli zůstat sedět doma.
ObrazekPůvodní záměr - navštívit Studenské skály, se úplně změnil a my vyrazili prostudovat zelenou trasu Těchonín - dělostřelecká tvrz Bouda, kousek po červené a zpět po modré.
Největším problémem hned na začátku se ukázala otázka "Kam s ním", přeloženo, kam zaparkovat naše autíčko v neznámé vesničce.☺ Jeli jsme a jeli, až jsme dojeli na konec vsi. kde jsme se rozhodli to otočit a zkusit to jinde, zadařilo se u místního úřadu. Nasadili jsme batohy a dogtrekkingové opasky a vyrazili po zelené, která vedla po stejné cestě, kde jsme hledali parkoviště. Samozřejmě cca 200m od místa, kde jsme to otočili jsme objevili pěkné parkoviště u chaty Lesanka ☺, aspoň příště už budeme vědět☺.
Cesta z Těchonína k Boudě vedla po velmi pěkné lesní cestě lemované Těchonínským potokem, stále do kopce. Původně jsme si mysleli, že je docela chladno, ale po pár kilometrech jsme přemýšleli co ze sebe sundat.
Obrazek

Bouda - jindy veřejnosti přístupná, letos ještě sezonu nezačala.



Na prvním rozcestníku jsme vyměnili zelenou značku za červenou a pokračovali směrem na Suchý vrch, kam jsme nedošli, ale na dalším rozcestníku "Pod Bradlem" znovu značku změnili a vyrazili dál po modré. ObrazekProšli jsme kolem hájovny u níž byla značka Hynkovice, ale v mapě byla Zákopanka, takže ne ve všem se dá mapám věřit, prošli jsme Kobylí důl a vyšli u silnice nad Těchonínem.

Krásná trasa vedoucí Přírodním parkem Suchý vrch - Buková hora, dlouhá cca 16.5 km.
 

Náhledy fotografií ze složky Těchonín - Bouda 13.4.2008