Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pochod Žamberecká tlapka a voříškiáda 25.10.2008

25. 10. 2008
ObrazekLetošní Žambercká tlapka se opravdu skvěle vydařila. Možná to bylo solidním podzimním počasím, kdy bylo sice chladno, ale nepršelo, nebo to bylo společným pořádáním prvního ročníku Voříškiády a nebo se pochod již stává tradicí, kam se lidé rádi vracejí a přiberou vždy nové přátele, ale každopádně počet startujících (celkem 71 "pochodujících") nejen mne mile překvapil.

Začátek akce byl ve 12.30h, kdy se začali scházet všichni účastníci, kteří se zvlášť mohli přihlásit na Voříškiádu, pochod, nebo obojí.

ObrazekOd 13h začalo posuzování postupně všech pěti vyhlášených kategorií Voříškiády a to v pořadí štěňata, veteráni, malí pejsci, střední, velcí a nakonec Dítě a pes. Posuzování se ujala Stanislava Jansová, šéfredaktorka časopisu Pes přítel člověka. Všichni se moc snažili a tak si i všichni zasloužili drobné ceny, první tři v každé kategorii byli odměněni cenami většími.

Obrazek

(Dva nejkrásnější voříšci výstavy)

Okolo 14.30h byl odstartován pochod na cca 5,5km. Trasa vedla z útulku okolo hřbitova, kde bylo první stanoviště s plněním úkolu - poznej plemena psů. Druhé bylo o kousek dál, na letišti, kde psi probíhali pevný tunel na agility a předvedli, jak umí svého páníčka poslechnout na přivolání. Dále se prošlo kolem farmy Fitmin do Helvíkovic a zpět do útulku, kde byla poslední disciplína - přechod po kladině.
Myslím, že nejen nám se pochod moc líbil a příští rok se ho opět rádi zúčastníme.

Obrazek

Celá fotogalerie je ZDE .