Jdi na obsah Jdi na menu
 


Denny - hypochondr

1. 12. 2008
Já říkám o Dennym, že je hypochondr, pan veterinář to říká "citlivěji" a to, když s ním přijdu na veterinu, ptá se, jestli je to ten cíťa ☺
Pravda je, že hypochondr asi není, ale rozhodně, jakmile není trochu ve své kůži, dá nám to jasně najevo ☺
Obrazek
Jako štěňátko byl bez problémů, ale tento stav netrval dlouho. První, s čím nás překvapil byla alergie na stříhání okolo ctěného zadečku. Tenkrát bylo nějaké prodloužené volno a Mirek s tehdy malou Erikou odjeli na návštěvu pražské babičky. Já se bláhově těšila na klídek a pohodu, jenže asi den před tím jsem Dennyho poprvé ostříhala. Tělo jsem mu tedy podle moudré knížky a dostupných informací z internetu pečlivě otrimovala a dle nákresu jsem pak ostříhala zbylé části těla - hlava, krk, zadek, ručními sponovými nůžkami pěkně nakrátko a to byl ten průšvih. Nevím, jestli to Denýska svědilo, lechtalo, kousalo, ale každopádně se začal svému opačnému konci přespříliš věnovat. Kdybych věděla, co si může svým pilným jazýčkem způsobit, včas bych mu to zatrhla, teď už to vím a vážně si na to dáváme pozor. Denny prostě lízal a lízal a čím víc lízal, tím víc to asi svědilo, pak už nejspíš i bolelo a proto lízal o to víc, až se dolízal až na veterinu s prdelkou rudou jako krocan. Doktor na mne koukal jak na blázna, když jsem mu to líčila (nedávno mi nadšeně sdělil, že se na veterině objevil druhý případ ☺), snad mi ani nevěřil. Každopádně Denny vyfasoval slušivý límec a nějakou vodičku na potírání. Nejhorší peklo jsme si užili asi dva dny, to lítal po bytě jak cvok, pořád si sedal, klepal se, byl prostě totálně mimo. Od té doby chlupky okolo prdýlky jen lehce zkracuji obyčejnými nůžkami a už se to neopakovalo, naštěstí.
Obrazek
Další, čím nás vyvedl z míry, byla alergická reakce na očkování. Všechna štěněcí očkování proběhla normálně bez problémů o to víc mě zaskočilo, co se dělo po ročním přeočkování. Denny šel na přeočkování zároveň s dědečkem Benem, oba dostali injekci a šli jsme domů. Trochu jsme si to prodloužili, aby se kluci ještě vyčůrali, když Denny najednou začal zmateně pobíhat a utíkal po zasněžené louce (byl prosinec) k vyčnívajícímu kanálu, na který vyskočiil a lehl si. To už se mi zdálo divné, takže jsme hned šli domů. Doma to pokračovalo, běhal zmateně sem tam, lehal si, zalézal pod lavici, stůl a když jsem ho polapila, zjistila jsem, že má oteklá víčka, boule po havě a na břiše červené pupínky. Hned jsem volala veterináře, který mi řekl, abych se jej snažila udržet v klidu a sledovala ho, že by to mělo za pár hodin ustat. Ustalo, boule splaskly, vyrážka se vytratila a Denny byl zase normální, jen víc unavený. Bohužel se tato reakce objevila i při dalším přeočkování, i když změnili očkovací látku a vynechali leptospirozu, která prý alergie nejvíc způsobuje. Takže nyní musíme Denýska před očkováním naládovat léky proti alergii, po očkování dostane další a po pár hodinách ještě jednou. Bohužel toto není jediná věc, která alergii způsobuje, ale otéká i po píchnutí vosou, včelou a jednou se opupínkoval po nějaké kvetoucí trávě. Takže musíme všude nosit s sebou léky na alergii a všichni příbuzní jsou v případě hlídání naší smečky náležitě poučeni. Nejhorší je, že ta bodavá havěť si i z padesáti psů zaručeně vybere jen a jen alergického Dennyho. Žádný z našich psů nedostane během roku žihadlo, Denny zaručeně.

Co nás ještě poměrně dost často trápí jsou anální žlázky, které se Dennymu čas od času ucpou, což nám jasně signalizuje. Jakmile začne běhat sem tam, sedat, otáčet se ke své zadní části a koukat jako pako, je jasné, co to zase je.

Jinak nás naštěstí nic "většího" nepotkalo i když podle Denýska je "větší" všechno. Stačí sebemenší "prkotina" a hned se tomu začne věnovat, takže pro tyto případy jsme si objednali od veterináře vlastní límec, aby jsme ho mohli v případě potřeby ihned nasadit. ☺
Denny je prostě Denny ☺

Obrazek