Jdi na obsah Jdi na menu
 


První agility závody - Rozkoš 2010 - 4.-6.6.2010

24. 6. 2010

Dvoudenní agility závod na břehu přehrady Rozkoš patří v naší republice k nejoblíbenějším. První závod začíná už při přihlašování se, neb startovní listina byla zaplněná během pouhých dvou dnů.
Letošní ročník "pískal" rozhodčí Tomáš Glabazňa, který stavěl opravdu náročné tratě.
Z naší smečky byli přihlášeni Vili s Erikou a úplně premierově Arčí s Mirkem, na jejichž start jsme byli všichni opravdu móc zvědaví ☺
Na místo jsme tradičně vyrazili spolu s Vrkočovými v pátek odpoledne, abychom si mohli, tradičně, něco ogrilovat. Chatky jsme měli domluvené u sebe a na grilování se k nám přidali "mejťáci" Lustykovi. Tentokrát bylo masíčko obzvláště skvěle okořeněné a upečené. ☺ Večer jsme ještě chvíli poseděli, ale brzo se všichni odebrali do svých postýlek, aby se na následující den náležitě vyspali.
Obrazek 
Sobota - krásné slunečné ráno. Nasnídali jsme se a následně přemístili k parkuru, kde probíhala prezence. Arčího čekalo změření a zařazení do příslušné kategorie. Sami jsme byli zvědaví, bude-li Arčí v kategorii SA, nebo MA, tipovali jsme MA, i když na výstavě mu naměřili 34,5cm. Pan rozhodčí byl pečlivý a výsledkem bylo 34cm a z druhé strany 34,5cm, takže pro tyto závody byli zařazeni do SA.
ObrazekPrvním během byl jumping. Naši borci se bohužel diskli, jak Arčí, tak Vili, pro něhož to byli letošní první závody. Arčí však neběžel vůbec špatně, závada byla spíše ve "vysílači signálu", tj. páníkovi ☺, než v "přijímači" Arčím. ☺
Následovali zkoušky. Arčí SA1 - jedno odmítnutí a výsledné 2. místo na výborně. Vili v SA2 - jedna chyba a výsledné 8. místo na výborně.
Poslední byl běh agility ve kterém Vili s jednou chybou obsadil 7. místo, Arčí se disknul.

Obrazek
Neděle - opět slunečné ráno, které slibovalo ještě teplejší den než předešlý.
Začínalo se pro změnu hned závodem agility a to kategorie LA, takže jsme měli dostatek času se v klidu nasnídat.
Rozhodčí se hned ráno rozhodl dát všem "zabrat" o čemž svědčí i 20 disků a jen 15 doběhlých (ostatní běhy nebyly o moc lepší). Vili se Obrazekukázal v nejlepším světle, doběhl čistě na druhém místě! Arčí s páníkem se s tratí poprali také velice solidně, doběhli na 9. místě s jedním odmítnutím.
Následovaly opět zkoušky. Pro kategorii SA1 zvolil pan rozhodčí rozumně, vzhledem k podmínkám, jednodušší trať, kterou Arčí zaběhl čistě a vyneslo jej to opět na 2.místo - výborně.
Zkoušku SA2 již zrovna jednoduchou nepostavil o čemž svědčí 15 disků a pouhých pět doběhlých. Vili skončil v první skupině, tedy disk.
Jumping doběhl opět pouze Arčí a to na 13. místě.

Závody to byly opět super i když původně to vypadalo katastrofálně, neb dlouho před termínem lilo a lilo, takže jsme měli obavy z terénu. Pořadatelům se zázračně podařilo na parkur najít skoro suchý plac, jen všude okolo byly kaluže a bahno, ale to myslím nikomu nevadilo ☺Domů jsme přijeli spokojení - Vili pohár z agility, Arčí dvě stříbrné ze zkoušek, v takhle vydařené zahájení naší agility sezony jsme vůbec nedoufali ☺

Spousta vydařených fotek ZDE

Obrazek




 

Náhledy fotografií ze složky OPSION 010 - Rozkoš 4.-6.6.2010